Rubin ulaže 3,2 miliona evra u 2010.

Bez autora
Jun 10 2010

Kruševačka fabrika Rubin objavila je da je u nove linije za punjenje žestokih pića i hladno punjenje vina od početka 2010. godine uložila je 1,7 miliona evra, a do kraja godine će u opremu i nove zasade investirati još oko 1,5 miliona evra. Nova linija za punjenje žestokih pića namenjena je razvoju proizvodnje prestižnog proizvoda ove kuće, Rubinovog vinjaka, dok je linija za hladno punjenje vina iskorak u podizanju kvaliteta u proizvodnji vina. Sledećeg meseca planiraju da obezbede 12 novih cisterni za fermentaciju vina kapaciteta oko 600.000 litara, nakon čega će Rubin biti jedina firma na širem području Balkana koja ima instalisane kapacitete za proizvodnju belih i crnih vina od 1,5 miliona litara. U cisterne i opremu za pakovanje Rubin će do kraja godine uložiti oko 600.000 evra, a podizanje novih 85 hektara vinograda na različitim geografski pogodnim lokacijama u Srbiji, čija se sadnja završava naredne nedelje, će ih koštati još oko milion evra.

Rubin ulaže 3,2 miliona evra u 2010.Kruševačka fabrika Rubin objavila je da je u nove linije za punjenje žestokih pića i hladno punjenje vina od početka 2010. godine uložila je 1,7 miliona evra, a do kraja godine će u opremu i nove zasade investirati još oko 1,5 miliona evra.

Kako je kazao tehnički direktor te kuće Dejan Debeljaković, nova linija za punjenje žestokih pića namenjena je razvoju proizvodnje prestižnog proizvoda ove kuće, Rubinovog vinjaka, dok je linija za hladno punjenje vina iskorak u podizanju kvaliteta u proizvodnji vina.

- Sledećeg meseca planiramo da obezbedimo 12 novih cisterni za fermentaciju vina kapaciteta oko 600.000 litara, nakon čega će Rubin biti jedina firma na širem području Balkana koja ima instalisane kapacitete za proizvodnju belih i crnih vina od 1,5 miliona litara - kazao je Debeljaković i dodao da će u cisterne i opremu za pakovanje Rubin do kraja godine uložiti oko 600.000 evra, a da će ih podizanje novih 85 hektara vinograda na različitim geografski pogodnim lokacijama u Srbiji, čija se sadnja završava naredne nedelje, koštati još oko milion evra.

- U 2005. godini Rubin je ostvario prodaju vina od oko četiri miliona litara, 2008. godine je ta prodaja iznosila devet miliona, a prošle godine, iako je bila izuzetno teška, na tržiste je plasirano 8,5 miliona litara vina i oko četiti miliona litara vinjaka - naveo je on i dodao da je oko 20 odsto navedenih količina izvezeno u zemlje u okruženju i na područje Evropske unije, a da su se "Rubinova" crna vina odnedavno našla čak i na tržištu Nigerije.

U planu kruševačke vinarske kuće je proširenje asortimana vrhunskih i barik vina, odnedavno je paletu proširio novim proizvodom "Gorka tajna" na bazi pelinkovca, a u narednoj godini će se na tržištu pojaviti i ograničene količine od nekoliko hiljada litara arhivskog vinjaka koji je u hrastovim buradima odležao više od 40 godina.

"Rubin" je na tenderu polovinom 2005. godine kupila beogradska kompanija "Invej" koja je za 70 odsto kapitala platila transakcionu cenu od 20 miliona evra.

U preduzeću trenutno radi 340 zaposlenih, a Debeljaković najavljuje da će ove godine, u skladu sa planovima za širenje površina ponovom lozom, biti otvoreno još petnaest radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik